Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE nastavlja jačati saradnju sa lokalnim zajednicama iz cijele BiH!

IMG 1d22c8e9c6b0a79ed2c34d1a88591c30 V

Nastavljamo jačati saradnju sa lokalnim zajednicama iz cijele Bosne i Hercegovine!

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE je, s ciljem jačanja organizacijskih kapaciteta jedinica lokalne samouprave u kojima je prethodno osnovan Preduzetnički fond za žene, organizirao trening namijenjen osnaživanju predstavnika koji aktivno učestvuju u pružanju podrške pokrenutim biznisima koje uspješno vode žene.

Marginalizirane žene i pripadnici drugih marginaliziranih grupa sa područja Općine Novo Sarajevo dobiće priliku za vlastiti biznis

Potpisivanje 1

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE i Općina Novo Sarajevo danas su potpisali ugovor o formiranju zajedničkog Fonda podrške marginaliziranim grupama žena i pripadnicima drugih marginaliziranih grupa u razvoju biznisa.

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID Inspire i Općina Novo Sarajevo učestvuju u projektu sa po 30.000 KM. Cilj ove saradnje jeste omogućiti uslove za održivi razvoj preduzetništva marginaliziranih grupa i poticanje na samozapošljavanje.

Izdvojeno 60.000 KM za pokretanje biznisa marginaliziranih grupa u Opštini Vlasenica

Clipboard01

Danas je održana ceremonija potpisivanja ugovora sa Opštinom Vlasenica o formiranju zajedničkog Fonda podrške marginaliziranim grupama žena i pripadnicima drugih marginaliziranih grupa u razvoju biznisa.

Opština Vlasenica i USAID učestvuju u projektu sa po 30.000 KM, a ovakvom saradnjom nastoje se stvoriti uslovi za održivi razvoj preduzetništva marginaliziranih grupa, poticanje na samozapošljavanje, te njihovo veće i lakše uključivanje u preduzetništvo i stvaranje novih radnih mjesta.

Vlastiti biznis će pokrenuti i pripadnici marginaliziranih skupina u Opštini Berkovići

Berkovići 1

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID Inspire i Opština Berkovići danas su potpisali ugovor o formiranju zajedničkog Fonda podrške marginaliziranim grupama žena i pripadnicima drugih marginaliziranih grupa u razvoju biznisa.

Podrška u pokretanju biznisa marginaliziranim grupama u Gradu Trebinje

IMG 5385ff8d00a260c3805cbc2d69a34408 V

Danas je održana ceremonija potpisivanja ugovora između Programa podrške zaštiti ljudskih prava USAID Inspire i Grada Trebinje o formiranju zajedničkog Fonda podrške marginaliziranim grupama žena i pripadnicima drugih marginaliziranih grupa u razvoju biznisa.

KALENDAR DOGAĐAJA

Juni   2023
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

USPJEŠNE PRIČE

Servis centar "Dajte nam šansu - Svjetlice"

27 Novembar 2015

Otvaranje Sevisnog centra "Dajte nam šansu - Svjetlice" je obilježilo početak nove etape za ravnopravne članove bh. društva - djecu i osobe s poteškoćama u razvoju. Dijete ili osoba sa poteškoćama...

Zaposleni mladi koji doprinose razvoju društva, umjesto novih socijalnih slučajeva

30 Januar 2017

Djeca bez roditeljskog staranja jedna su od najosjetljivijih grupa sa margine bh. društva i kao takva zaslužuju posebnu brigu i pažnju. U Bosni i Hercegovini bez roditeljskog staranja živi od...

Priča iz zaboravljenog kraja: Od nezaposlene žene do poduzetnice

22 Decembar 2017

Ustajanje u zoru, odlazak na počinak u kasnim noćnim satima, skrivanje od kiše i vjetra onoga što ti treba osigurati život u narednih nekoliko mjeseci bila je svakodnevnica Vesne Budnjar....

« »

KORISNE INFORMACIJE

USAID/INSPIRE podrška LGBTQI zajednici u BiH (projekti u toku)

14 Januar 2022

Više informacija o projektima podržanim od strane USAID/INSPIRE u komponenti podrške LGBTQI+ zajednice u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

USAID/INSPIRE podrška borbi protiv trgovine ljudima u BiH (projekti u toku)

24 Decembar 2021

Više informacija o projektima podržanim od USAID/INSPIRE u komponenti borbe protiv trgovine ljudima u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

Program malih grantova za projekte osnaživanja žena

19 Novembar 2018

Kancelarija za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini objavljuje Poziv za dostavu projekata za Program malih grantova za projekte osnaživanja žena. Više informacija o pozivu dostupno je...

« »