Javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga - Podrška aktivnostima nevladinih organizacija u borbi protiv trgovine ljudima

Trgovina ljudima

Oznaka poziva:

20.04.0-N2.3-6928

Naziv poziva:

Podrška aktivnostima nevladinih organizacija u borbi protiv trgovine ljudima 

Rok za slanje prijave na javni poziv:

17.2.2023. do 16.00 sati

 

Program podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) poziva nevladine organizacije registrirane u Bosni i Hercegovini (udruženja i fondacije osnovane prema zakonima o udruženjima i fondacijama u BiH) da dostave svoje projektne prijedloge u okviru komponente za pružanje Podrške aktivnostima nevladinih organizacija u borbi protiv trgovine ljudima. 

Na Javni poziv ne mogu se prijaviti: javne ustanove, institucije vlasti, privredna društva, vjerske organizacije, politički subjekti, kao ni međunarodne nevladine organizacije koje nemaju registrirano svoje predstavništvo u Bosni i Hercegovini u skladu sa zakonima o udruženjima i fondacijama u BiH.

Sve projektne aktivnosti moraju se realizirati u Bosni i Hercegovini.

Projektni prijedlozi mogu se dostavljati za cjelokupni ili djelomični iznos sredstava potrebnih za implementaciju dostavljenog projekta. 

Iznos predloženog administrativnog dijela budžeta (plate, doprinosi, porezi, režijski i uredski troškovi) ne može iznositi više od 40% od ukupnog budžeta.

Ukupni raspoloživi fond sredstava po ovom javnom pozivu iznosi 750.000 BAM. Minimalni iznos sredstava koja se traže od USAID/INSPIRE ne može biti manji od 50.000 BAM, a maksimalan iznos traženih sredstava ne može prelaziti 250.000 BAM. Trajanje projekta ne može biti kraće od 12 mjeseci ni duže od 20 mjeseci.

Sva pitanja koja se tiču ovog javnog poziva dostavljaju se isključivo putem e-mail adrese: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., subject/predmet: 20.04.0-N2.3-6928, Upit) do 10.2.2023. godine.

U utorak, 31. 1. 2023. g. s početkom u 11.00 sati održat će se online info-sesija vezana za Javni poziv 20.04.0-N2.3-6928, Podrška aktivnostima nevladinih organizacija u borbi protiv trgovine ljudima. Link za prisustvo online info sesiji: https://s.usaidinspire.ba/ctip23is

Od aplikanata se traži da do 17.2.2023. do 16.00 sati dostave nacrt projektnog prijedloga u elektronskom obliku, sa svim traženim prilozima, nakon što se registriraju kao organizacija (organisation) na online platformi za upravljanje grantovima APPLY. U sklopu aplikacije trebaju popuniti sve podatke o svojoj organizaciji i odabrati komponentu na koju apliciraju unutar programa USAID/INSPIRE, nakon čega će odmah dobiti automatski e-mail kao potvrdu o prijemu aplikacije. Nacrti projektnih prijedloga koji ne budu dostavljeni na navedeni način i do navedenog roka neće biti uzeti u razmatranje.

Napomena: Svi potencijalni aplikanti trebaju pristupiti registraciji na online platformi za upravljanje grantovima  KULT/APPLY čim prije, kako bi se upoznali s uvjetima i tehničkim postavkama aplikacije, a putem linka: https://s.usaidinspire.ba/apply. Molimo vas da taj link spasite u svoje kratice (bookmarks) ako namjeravate aplicirati na USAID/INSPIRE sada ili u budućnosti, a detaljne instrukcije o procesu registracije možete pronaći na linku: https://s.usaidinspire.ba/applyti. Ako ste već registrirani na online platformi za upravljanje grantovima APPLY možete dobiti više informacija klikom na dugme „Pages“ u gornjem desnom uglu.

Aplikanti se mole da pažljivo pročitaju tekst Javnog poziva prije nego što počnu s procesom apliciranja i prije nego što pošalju svoj projektni prijedlog.

USAID/INSPIRE će putem platforme APPLY obavijestiti sve prijavljene organizacije o ishodu Javnog poziva.

Puni tekst javnog poziva možete preuzeti u PDF formatu na ovom linku.  

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE i Općina Kakanj potpisali ugovore o dodjeli sredstava za pokretanje i razvoj biznisa žena iz marginaliziranih grupa

Kakanj 1

USAID-ov Program podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE) i Općina Kakanj su kroz Preduzetnički fond za žene, osigurali 64.000 KM za pružanje podrške u pokretanju i razvoju biznisa žena iz marginaliziranih grupa.

Ugovori o dodjeli sredstava potpisani su danas, 21.12. 2022. godine, sa 8 odabranih korisnica, kojima će osim finansijske podrške biti osigurana stručna i mentorska podrška.

Događaj U susret Danu ljudskih prava: Program USAID/INSPIRE za jednaka ljudska prava u BiH

 USAID 0077

Da univerzalna ljudska prava zaista počinju u malim mjestima poput kuće i da su obaveza svakog pojedinca, kako je to izjavila Eleanor Roosevelt davne 1958. godine, poručeno je i sa događaja U susret Danu ljudskih prava: #INSPIRIRAJprava koji je održan 9. decembra 2022. godine u Sarajevu.

Događaj je organizirao Program podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, koji se obilježava svake godine 10. decembra, na dan kada je 1948. godine potpisana Univerzalna deklaracija Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima, dokument kojim je prvi put u historiji čovječanstva priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika.

USAID/INSPIRE: Javni poziv za učešće jedinica lokalne samouprave

FB POZIV Opcinama i gradovima copy 1Oznaka poziva: 20.04.0-N2.1-5169

Naziv poziva: Podrška marginaliziranim grupama žena i pripadnicima drugih marginaliziranih grupa u razvoju biznisa

Rok za slanje prijave na javni poziv: 5. 12. 2022. do 16.00 sati

Program podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE)[1] Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) poziva jedinice lokalne samouprave (JLS) u Bosni i Hercegovini da se prijave na Javni poziv za podršku u implementaciji komponente za Podršku marginaliziranim grupama žena i pripadnicima drugih marginaliziranih grupa u razvoju biznisa.

Jedinice lokalne samouprave prijavljuju se za stručnu i tehničku podršku USAID/INSPIRE-a u procesu direktne dodjele sredstava marginaliziranim grupama žena i pripadnicima drugih marginaliziranih grupa u pokretanju vlastitih biznisa. Pri tome, USAID/INSPIRE će za svaku 1 KM koju izdvaja jedinica lokalne samouprave, također izdvojiti 1 KM, čime se sredstva udružuju u Preduzetnički fond za marginalizirane grupe žena i pripadnike drugih marginaliziranih grupa.

Predstavnici deset jedinica lokalne samouprave prisustvovali radionici usmjerenoj na jačanje organizacijskih kapaciteta i pružanje podrške pokrenutim biznisima marginaliziranih žena

Radionica 33

Danas je završena dvodnevna radionica za predstavnike 10 jedinica lokalnih samouprava koje učestvuju u Preduzetničkom fondu za žene. Ova radionica usmjerila se na jačanje i unaprjeđenje organizacijskih kapaciteta jedinica lokalnih samouprava, te osnaživanje predstavnika jedinica lokalne samouprave za pružanje tehničke i savjetodavne podrške, kao i jednogodišnjeg mentoringa pokrenutim biznisima marginaliziranih grupa žena.

KALENDAR DOGAĐAJA

Februar   2023
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

USPJEŠNE PRIČE

Servis centar "Dajte nam šansu - Svjetlice"

27 Novembar 2015

Otvaranje Sevisnog centra "Dajte nam šansu - Svjetlice" je obilježilo početak nove etape za ravnopravne članove bh. društva - djecu i osobe s poteškoćama u razvoju. Dijete ili osoba sa poteškoćama...

Zaposleni mladi koji doprinose razvoju društva, umjesto novih socijalnih slučajeva

30 Januar 2017

Djeca bez roditeljskog staranja jedna su od najosjetljivijih grupa sa margine bh. društva i kao takva zaslužuju posebnu brigu i pažnju. U Bosni i Hercegovini bez roditeljskog staranja živi od...

Priča iz zaboravljenog kraja: Od nezaposlene žene do poduzetnice

22 Decembar 2017

Ustajanje u zoru, odlazak na počinak u kasnim noćnim satima, skrivanje od kiše i vjetra onoga što ti treba osigurati život u narednih nekoliko mjeseci bila je svakodnevnica Vesne Budnjar....

« »

KORISNE INFORMACIJE

USAID/INSPIRE podrška LGBTQI zajednici u BiH (projekti u toku)

14 Januar 2022

Više informacija o projektima podržanim od strane USAID/INSPIRE u komponenti podrške LGBTQI+ zajednice u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

USAID/INSPIRE podrška borbi protiv trgovine ljudima u BiH (projekti u toku)

24 Decembar 2021

Više informacija o projektima podržanim od USAID/INSPIRE u komponenti borbe protiv trgovine ljudima u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

Program malih grantova za projekte osnaživanja žena

19 Novembar 2018

Kancelarija za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini objavljuje Poziv za dostavu projekata za Program malih grantova za projekte osnaživanja žena. Više informacija o pozivu dostupno je...

« »