Program malih grantova za projekte osnaživanja žena

Kancelarija za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini objavljuje Poziv za dostavu projekata za Program malih grantova za projekte osnaživanja žena.

Više informacija o pozivu dostupno je ovdje.

Ambasada Švicarske u BiH objavljuje Poziv za dostavljanje prijedloga za projekte u vezi sa ravnopravnošću spolova

Ambasada Švicarske sa zadovoljstvom objavljuje Poziv za dostavljanje prijedloga za projekte u vezi sa ravnopravnošću spolova koji će biti podržani kroz grantove za Male akcije Švicarskog programa saradnje u Bosni i Hercegovini.

 

Više informacija o pozivu dostupno je ovdje.

Poziv Ambasade SAD-a u Sarajevu za prijavu projektnih prijedloga za finansiranje u okviru Julia Taft Refugee Fonda

Državno tajništvo SAD-a (eng. U.S. Department of State) objavljuje poziv za finansiranje malih projekata za podršku održivom povratku izbjeglica u BiH. 

 

Ured za stanovništvo, izbjeglice i migracije (eng. Bureau of Population, Refugees, and Migration - PRM) Državnog tajništva SAD-a sa zadovoljstvom objavljuje poziv Taft Refugee Fonda za 2017. godinu za finansiranje projektnih prijedloga koji za cilj imaju rješavanje važnih problema u postojećim projektima i aktivnostima za zaštitu i pružanje pomoći izbjeglicama.

 

Projektni prijedlozi ne smiju prelaziti iznos od 25,000 USD. Prijedlozi trebaju biti osmišljeni kao odgovor na trenutne potrebe koje već ne ispunjava UNHCR ili neka druga međunarodna ili nevladina organizacija koja prima sredstva od Vlade SAD-a. Prednost imaju projektni prijedlozi koji uključuju ili su fokusirani na žene. 

Naprimjer, neki od projekata finansiranih širom svijeta prošle godine bavili su se osiguravanjem prihoda za povratnike, osiguravanjem pitke vode za zabačene zajednice, opremanjem poljoprivrednog centra, i opremanjem kompjuterskog laboratorija za lokalno raseljena lica. 

 

Projektni prijedlozi se šalju isključivo na email: zahtjevi@ppmg.ba. Rok za podnošenje prijava je petak, 31. mart do 24:00 h.

Prijavni obrazac za apliciranje na Julia Taft Refugee Fond za 2017. godinu možete preuzeti ovdje.

SOCIETIES javni poziv za dodjelu sredstava - Podrška organizacijama civilnog društva koje zastupaju prava OSI

Tokom 2015. godine mreža 16 partnerskih organizacija u Jugoistočnoj Europi, predvođena Caritasom Srbije, započela je provođenje projekta pod nazivom SOCIETIES – Support Of CSOs In Empowering Technical skills, Inclusion of people with disabilities and Eu standards in South east europe (Podrška OCD u osnaživanju tehničkih vještina, socijalnom uključivanju osoba s teškoćama u razvoju i u primjeni standarda EU u Jugoistočnoj Europi).

Projekt “SOCIETIES” je akcija predložena od strane saveza za socijalno uključivanje sastavljenog od 16 OCD-a na Europskoj razini. Projekt provodi 7 članica Caritasove mreže i 9 OCD-a koje rade na području socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom (OSI) u Srbiji, Kosovu, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji. 

Svrha projekta je osnažiti organizacije civilnog društva za sudjelovanje u javnoj raspravi i dijalogu s vlastima, povećavajući njihovu stručnost i znanje kako bi: utjecali na procese u donošenju odluka, te unaprijedili i promovirali politike socijalnog uključivanja.

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga: 23.02.2017. Više informacija o pozivu je dostupno na ovom linku.

Obavijest o javnom pozivu US State Departmenta za dostavljanje projektnih aplikacija (LGBTI) 2017

United States State Department uputio je poziv za prikupljanje pisanih projektnih prijedloga za male grantove iz LGBTI oblasti. Prijedloge mogu slati sve organizacije koje se na različite načine bave unaprjeđenjem ljudskih prava LGBTI osoba te društvenim i pravnim osnaživanjem LGBTI osoba.

US State Department prikuplja prijedloge projekata kako bi doprinio smanjenju diskriminacije ljudskih prava LGBTI osoba na osnovi rodnog identiteta, rodnog izričaja i spolne orijentacije.

Traženi iznos granta ne može biti veći od 25.000 USD za projekte u maksimalnom trajanju do 18 mjeseci.
Sve zainteresirane organizacije mogu popunjene aplikacije poslati do 24. februara, 2017 g. do 12.00 sati na email adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Aplikacioni obrazac možete preuzeti ovdje.

KALENDAR DOGAĐAJA

Decembar   2021
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

USPJEŠNE PRIČE

Servis centar "Dajte nam šansu - Svjetlice"

27 Novembar 2015

Otvaranje Sevisnog centra "Dajte nam šansu - Svjetlice" je obilježilo početak nove etape za ravnopravne članove bh. društva - djecu i osobe s poteškoćama u razvoju. Dijete ili osoba sa poteškoćama...

Zaposleni mladi koji doprinose razvoju društva, umjesto novih socijalnih slučajeva

30 Januar 2017

Djeca bez roditeljskog staranja jedna su od najosjetljivijih grupa sa margine bh. društva i kao takva zaslužuju posebnu brigu i pažnju. U Bosni i Hercegovini bez roditeljskog staranja živi od...

Priča iz zaboravljenog kraja: Od nezaposlene žene do poduzetnice

22 Decembar 2017

Ustajanje u zoru, odlazak na počinak u kasnim noćnim satima, skrivanje od kiše i vjetra onoga što ti treba osigurati život u narednih nekoliko mjeseci bila je svakodnevnica Vesne Budnjar....

« »

KORISNE INFORMACIJE

Program malih grantova za projekte osnaživanja žena

19 Novembar 2018

Kancelarija za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini objavljuje Poziv za dostavu projekata za Program malih grantova za projekte osnaživanja žena. Više informacija o pozivu dostupno je...

Ambasada Švicarske u BiH objavljuje Poziv za dostavljanje prijedloga za projekte u vezi sa ravnopravnošću spolova

08 Mart 2017

Ambasada Švicarske sa zadovoljstvom objavljuje Poziv za dostavljanje prijedloga za projekte u vezi sa ravnopravnošću spolova koji će biti podržani kroz grantove za Male akcije Švicarskog programa saradnje u Bosni...

Poziv Ambasade SAD-a u Sarajevu za prijavu projektnih prijedloga za finansiranje u okviru Julia Taft Refugee Fonda

07 Mart 2017

Državno tajništvo SAD-a (eng. U.S. Department of State) objavljuje poziv za finansiranje malih projekata za podršku održivom povratku izbjeglica u BiH.    Ured za stanovništvo, izbjeglice i migracije (eng. Bureau of...

« »