Trening Rodna ravnopravnost (2)

USAID/INSPIRE organizuje trening Rodna ravnopravnost čiji je cilj učesnike upoznati sa trenutnom slikom u pogledu ravnopravnosti spolova, a zatim razviti razumijevanje rodne ravnopravnosti, odnosno nejednakosti. Učesnici će imati priliku da čuju više o vještinama koje su neophodne za poboljšanja rodne ravnopravnosti u svojim okruženjima, organizacijama u kojima djeluju ali i u suradnji sa drugim organizacijama. 

Kroz trening, učesnici će dobiti znanja i širu sliku o poziciji oba spola u društvu. Imat će mogućnost da razmijene iskustva i čuju više o oblastima u kojima se vrši diskriminacija jednog spola  te na koji način se može reagirati. Upoznat će se sa različitim zakonskim okvirima i mehanizmima zaštite jednakosti spolova. 

Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike/ce. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici/ce, dobiti će nekoliko dana pred početak treninga.

Potvrda o učešću na treningu:
Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici/ce koji/e budu prisutni/e minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti putem maila mateja.bojat@usaidinspire.ba ili putem telefona 033 778 772.

Javni poziv možete preuzeti OVDJE

Detalji o događaju

Početak događaja 09-07-2022 12:30 pm
Završetak događaja 09-09-2022 1:30 pm
Početak registracije 08-08-2022 6:00 am
Slobodnih mjesta 0
Krajnji datum prijave 08-31-2022
Lokacija Hotel Hills Sarajevo
Više ne primamo prijave za ovaj događaj.