Marginalizirane grupe u BiH poslale poruku: #Možemo Više

MV1Više od 300 građana, mladih, žena, Roma, osoba s invaliditetom, povratnika pripadnika manjinama, poslalo je danas sa događaja #MožemoViše - Celebrate human rights jasnu puruku – marginalizirane grupe mogu više i zaslužuju veća prava.

#MožemoViše - Celebrate human rights: Pozitivne priče marginaliziranih grupa u BiH

najavaUSAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) organizuje događaj #MožemoViše - Celebrate human rights koji će biti održan 18. 5. 2017. godine u Sarajevu, u kongresnoj sali Hotela Holiday sa početkom u 12 sati.

Na događaju #MožemoViše - Celebrate human rights kroz interaktivne i kreativne radionice i posebno osmišljene programe predstavit će se više od 20 nevladinih organizacija i udruženja iz cijele BiH koja nastoje osigurati osnovna ljudska prava, jednakost i veću uključenost u društvo za 5000 građana Bosne i Hercegovine.

180.000 KM za nastavak rada Rock škole Mostar

Potpisivanje ugovora res1USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) sa 180.000 KM podržao je rad Rock škole Mostar koja koristeći muziku kao sredstvo povezuje mlade iz podijeljenih zajednica Mostara.

Ugovor o dodjeli sredstava u ponedjeljak, 15.05.2017. godine u Sarajevu su potpisali Jasmin Bešić, direktor USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) i Orhan Maslo, direktor Udruženja “Rok škola Mostar”.

Polaznici Rock škole Mostar zbog nedostatka sredstava strahovali su od njenog zatvaranja, ali će dodijeljena sredstva osigurati realizaciju aktivnosti tokom naredne tri godine.

90.000 KM za pokretanje biznisa marginaliziranih grupa žena u Tesliću

potpiivanjewwwPočelo je potpisivanje ugovora sa korisnicama "Fond za podršku razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena" koji podržava USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG).

Prvi ugovori potpisani su 4. maja 2017. godine u Tesliću, a sredstva za podršku u pokretanju biznisa dodijeljena su za osamnaest žena koje pripadaju nekoj od marginaliziranih kategorija.

Održan trodnevni trening o finansijskom upravljanju

aida treningU Sarajevu je od 25-27. aprila 2017. g. održan trodnevni trening o finansijskom upravljanju koji USAID/PPMG organizuje za korisnike grantova.

Učesnici/e su učili o finansijskom poslovanju u nevladinom sektoru, sistemima internih kontrola, izještavanju i drugim bitnim elementima iz ove oblasti.

KALENDAR DOGAĐAJA

Maj   2017
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

USPJEŠNE PRIČE

Servis centar "Dajte nam šansu - Svjetlice"

27 Novembar 2015

Otvaranje Sevisnog centra "Dajte nam šansu - Svjetlice" je obilježilo početak nove etape za ravnopravne članove bh. društva - djecu i osobe s poteškoćama u razvoju. Dijete ili osoba sa poteškoćama...

Zaposleni mladi koji doprinose razvoju društva, umjesto novih socijalnih slučajeva

30 Januar 2017

Djeca bez roditeljskog staranja jedna su od najosjetljivijih grupa sa margine bh. društva i kao takva zaslužuju posebnu brigu i pažnju. U Bosni i Hercegovini bez roditeljskog staranja živi od...

Osobe sa invaliditetom i zapošljavanje: „Ravnopravnost je nakada vrijednija od novca!“

10 April 2017

Osobe sa invaliditetom teško pronalaze posao. Jedna su od najmariginalizovanijih grupa društva, a sa raličitim preprekama i predrasudama suočavaju se svakodnevno. Na njihovo kucanje, vrata poslodavaca i različitih institucija često...

« »

KORISNE INFORMACIJE

Ambasada Švicarske u BiH objavljuje Poziv za dostavljanje prijedloga za projekte u vezi sa ravnopravnošću spolova

08 Mart 2017

Ambasada Švicarske sa zadovoljstvom objavljuje Poziv za dostavljanje prijedloga za projekte u vezi sa ravnopravnošću spolova koji će biti podržani kroz grantove za Male akcije Švicarskog programa saradnje u Bosni...

Poziv Ambasade SAD-a u Sarajevu za prijavu projektnih prijedloga za finansiranje u okviru Julia Taft Refugee Fonda

07 Mart 2017

Državno tajništvo SAD-a (eng. U.S. Department of State) objavljuje poziv za finansiranje malih projekata za podršku održivom povratku izbjeglica u BiH.    Ured za stanovništvo, izbjeglice i migracije (eng. Bureau of...

SOCIETIES javni poziv za dodjelu sredstava - Podrška organizacijama civilnog društva koje zastupaju prava OSI

16 Februar 2017

Tokom 2015. godine mreža 16 partnerskih organizacija u Jugoistočnoj Europi, predvođena Caritasom Srbije, započela je provođenje projekta pod nazivom SOCIETIES – Support Of CSOs In Empowering Technical skills, Inclusion of people...

« »