Održana obuka u Visokom za pisanje biznis plana u sklopu Fonda za razvoj biznisa marginaliziranih grupa žena

obuka visokoSve zainteresirane potencijalne korisnice iz Visokog koje imaju namjeru aplicirati za dodjelu sredstava za podršku biznisu marginaliziranim grupama žena imale su priliku saznati više o samom procesu prijave.

Obuka u okviru Fonda za razvoj biznisa marginaliziranih grupa žena održana je 28. marta 2017. godine u prostorijama Općine Visoko, a svi prisutni imali su priliku dobiti informacije o elementima prijavnog obrasca u sklopu kojeg je potrebno predstaviti poslovnu ideju i aplicirati na javni poziv koji je objavila Općina Visoko, a u sklopu zajedničkog Fonda za razvoj biznisa marginaliziranih grupa žena Općine Visoko i Programa podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG).

 

Održane obuke u Livnu, Rudom, Kalinoviku,Tešnju…

obuka sumarnoOdržane su obuke u skoro svim jedinicama lokalne samouprave koje su odlučile u saradnji sa USAID-ovim Programom podrške marginaliziranim grupama podržati razvoj biznisa marginaliziranih grupa žena.

Za zainteresovane korisnice organizovane su edukacije koje su imale za cilj upoznati ih s elementima javnog poziva, djelatnostima koje mogu biti podržane, te visinom iznosa za koji mogu aplicirati.

U Prijedoru i Zvorniku održane radionice o pisanju biznis plana za marginalizirane grupe žena

Obuka u okviru Programa podrške marginalizovanim grupama Veliki broj zainteresiranih korisnica u Prijedoru i Zvorniku prisustvovao je radionici o pisanju biznis plana, koji je ujedno i prijavni obrazac za pristup sredstvima u sklopu Fonda za razvoj biznisa marginaliziranih grupa žena.

Radionice su organizovane kako bi marginaliziranim grupama žena bio olakšan proces aplikacije na javne pozive za podršku u razvoju biznisa, a koji su raspisani u saradnji jedinica lokalne samouprave i USAID Programa podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG).Osobe s invaliditetom i dalje jedna od najmarginalizovanijih kategorija građana

slijepi sporazum2Sporazum o zajedničkom radu i djelovanju potpisale su kantonalne koalicije organizacija osoba s invaliditetom u okviru okruglog stola „Zajedničko djelovanje, najefikasniji način zagovaranja za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom u društvu“, koji je održan 9. i 10. marta 2017. godine u Sarajevu.

Sporazumom su regulisani osnovni principi saradnje, zajednička područja djelovanja i ono što će u narednom periodu zagovarati kao partneri institucija vlasti na rješavanju problema osoba s invaliditetom.

Kako uspješno aplicirati na javni poziv za finansiranje biznisa za marginalizirane grupe žena

obuka konjic 1U Konjicu je u toku javni poziv za finansiranje biznisa za marginalizirane grupe žena. Javni poziv raspisali su Općina Konjic i Agencija za ekonomski razvoj „PRVI KORAK" d.o.o. Konjic u saradnji sa USAID-ovim Programom podrške marginaliziranim grupama.

Javni poziv raspisan je 21. februara, a kako uspješno aplicirati na javni poziv za finansiranje biznisa za marginalizirane grupe žena, zainteresovane korisnice učile su 7. marta, tokom organizovane obuke.

KALENDAR DOGAĐAJA

Mart   2017
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

USPJEŠNE PRIČE

Servis centar "Dajte nam šansu - Svjetlice"

27 Novembar 2015

Otvaranje Sevisnog centra "Dajte nam šansu - Svjetlice" je obilježilo početak nove etape za ravnopravne članove bh. društva - djecu i osobe s poteškoćama u razvoju. Dijete ili osoba sa poteškoćama...

Zaposleni mladi koji doprinose razvoju društva, umjesto novih socijalnih slučajeva

30 Januar 2017

Djeca bez roditeljskog staranja jedna su od najosjetljivijih grupa sa margine bh. društva i kao takva zaslužuju posebnu brigu i pažnju. U Bosni i Hercegovini bez roditeljskog staranja živi od...

« »

KORISNE INFORMACIJE

Ambasada Švicarske u BiH objavljuje Poziv za dostavljanje prijedloga za projekte u vezi sa ravnopravnošću spolova

08 Mart 2017

Ambasada Švicarske sa zadovoljstvom objavljuje Poziv za dostavljanje prijedloga za projekte u vezi sa ravnopravnošću spolova koji će biti podržani kroz grantove za Male akcije Švicarskog programa saradnje u Bosni...

Poziv Ambasade SAD-a u Sarajevu za prijavu projektnih prijedloga za finansiranje u okviru Julia Taft Refugee Fonda

07 Mart 2017

Državno tajništvo SAD-a (eng. U.S. Department of State) objavljuje poziv za finansiranje malih projekata za podršku održivom povratku izbjeglica u BiH.    Ured za stanovništvo, izbjeglice i migracije (eng. Bureau of...

SOCIETIES javni poziv za dodjelu sredstava - Podrška organizacijama civilnog društva koje zastupaju prava OSI

16 Februar 2017

Tokom 2015. godine mreža 16 partnerskih organizacija u Jugoistočnoj Europi, predvođena Caritasom Srbije, započela je provođenje projekta pod nazivom SOCIETIES – Support Of CSOs In Empowering Technical skills, Inclusion of people...

« »